Ana içeriğe atla

Kakaolu Islak Topkek

Merhaba Bir Dilim Aşk Severler,
Bu kakaolu ıslak topkeki ilk kez yaptım. Oğlumun, okulunda her yıl olduğu gibi bu yılda Kermes düzenlendi. Bende Kermes için bu mini topkeklerden yapmayı uygun buldum. Blog arkadaşım "Lezzete Dair Ne Varsa" dan tiyoları alıp yapmaya koyuldum, lezzetli güzel bir kek oldu. Okula gider gitmez  bütün olarak satıldı, doğrusu çok hoşuma gitti :):)

 


























Malzemeler:
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
15-16 yemek kaşığı toz şeker
2 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
2,5 su bardağı un.
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Damla çikolata ya da Bitter çikolata (kek hamurumuzun üstüne dökmek için)

 Pişen Keklerimizi ıslatmak için;
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 paket tek içimlik Nestle sıcak çikolata




























Hazırlanışı:
Mikserimizde yumurtalarla şekeri iyice köpük oluncaya kadar çırpalım. Sütümüzü, yağımızı, vanilyamızı, kakaomuzu, dövülmüş fındığımızı, unumuzu ve kabartma tozumu da ilave ettikten sonra mikserimizde çırpalım.

Şayet küçük muffin kalıbınız yok ise, küçük kek kağıtlarını iki kat yapın ki  pişerken yayılmasınlar. Bu ip ucunu Sevgili Blog arkadaşım "Lezzete Dair Ne Varsa"dan aldım, arkadaşıma çok teşekkür ederim.

Fırınımızı 180 C'ye ayarlıyoruz. Fırımız istediğimiz dereceye gelinceye kadar bizde küçük kek kağıtlarımıza hamurlarımızı paylaştıralım. 1 yemek kaşığı ile küçük kek kağıtlarımıza paylaştıralım. Üstüne damla çikolata  ya da bitter çikolatayı küçük parçalara bölerek serpiştirebiliriz.
Fırınımız 180 C'de sıcaklığına ulaştığında tepsiye dizmiş olduğumuz keklerimizi koyabiliriz. Yaklaşık 25-30 dakika sürede kontrollü bir şekilde pişirebiliriz.

Keklerimizi pişirdikten sonra, fırından çıkarır çıkarmaz, hazırlamış olduğumuz birer yemek kaşığı, 1 su bardağı sıcak çikolata ile keklerimizin üstüne dökelim. Soğuduktan sonra üstüne dövülmüş fındık, hindistan cevizi, renkli küçük şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz.

Not: Küçük kek kağıtlarını yağlamaya gerek yok.

Hepinize afiyet sevgi dolu günler dilerim....

Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyorlar sıcak çikolatada güzel fikirmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim canım, senin ip uçların sayesinde güzel oldu tekrar çok teşekkür ederim.
    Sıcak çikolatalı ile güzel oldu, tavsiye ederim :))

    YanıtlaSil
  3. Kac tane cikiyor bu tariften ?

    YanıtlaSil
  4. sayın adsız yaklaşık olarak 40 adet

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum ve katkılarınız için teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güllü Elmalı Kurabiye Tarifi

Yiyeceklerin lezzeti kadar göze de hitap etmesi gerekir. Bu yüzden sizlere, bildiğiniz elmalı kurabiyeyi farklı bir şekilde sunmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz. Malzemeler: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket margarin 1 paket hamur kabartma tozu 1 paket vanilya Alabildiği kadar un ( 3,5 su bardağı un ). Hamur sonrasi için malzeme: 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası 1-2 çay kaşığı kakao. İç malzemesi: 2-3 adet rendelenmiş elma 3-4 çorba kaşığı toz şeker 1-2 çay kaşığı tarçın 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ya da fındık. Hazırlanışı: Derin bir kabımıza yoğurt, pudra şekeri, vanilya, oda ısısında yumuşamış margarin, kabartma tozu ve unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde yoğurun. Hazır hale gelen hamuru üç eşit parçaya bölün. Birincisi sade olacak,  ikincisine 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası ilave edip iyice yoğurun, üçüncü hamur

Mantarlı Tavuk Sote Yemeği

Malzemeler: ( 6-8 Kişilik ) (maliyeti 15 TL) 500-600 gr. tavuk göğsü 400 gr. taze mantar (kültür) 2 adet kırmızı biber 5-6 adet yeşil biber ( ben çarliston kullandım ) 7-8 diş sarımsak 2-3 adet domates ( kabuğu soyulmuş ) 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı Knorr sebzeli çeşni yeterince tuz yeterince karabiber yeterince kekik yeterince pul biberi 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ. Hazırlanışı: Küp küp doğramış olduğumuz soğanları, tavaya sıvıyağ ekleyip, hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üstüne kuşbaşı olarak doğradığımız tavukları da ilave edip beraber kavuralım. İnce ince doğradığımız mantarları da ilave ederek, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Mantarlar kavrulurken su bırakacaklardır, bu yüzden suyun bir kısmını bir kaseye aktarın. Sonra halka halka doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri ve ince ince doğradığımız sarımsakları da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Tuz, Knorr sebzeli ç

Yalancı Sulu Köfte Tarifi

Malzemeler: 2 su bardağı ince esmer bulgur ya da beyaz ince bulgur 1 adet orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası Yeterince tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı köfte baharatı 1 çay kaşığı kimyon 1 adet yumurta 3-4 yemek kaşığı un Bulguru ıslatmak için 1,5 su bardağı sıcak su Hazırlık Aşaması: Kaynatmış olduğunuz 1,5 bardak su ile ince bulguru derin kapta ıslatın. Üstünü kapatıp, çekmesini bekleyin. Soğanlarınızı rendede ya da rondonuz varsa ezin. Islatmış olduğunuz bulgurun soğumasını bekleyin. Soğan, yumurta, salça, tuz, karabiber, kimyon, köfte baharatı, sarımsağı, tuz ve unu ilave ettikten sonra güzelce yoğurun. Sonra bir kaseye su koyun. Köfte hamurundan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın, kasedeki suya elinizi az ıslatıp öyle yuvarlayın. Böylece daha kolay yuvarlamış ve köfte hamuru elinize yapışmamış olur. Bu yapmış olduğunuz köfteleri geniş yaygın bir kaba koyun ki birbirlerine çok yapışması